Kituri Fotovoltaice. Site-ul SolMart este un Project Shop B2B. destinat exclusiv persoanelor juridice.

Merită să îți iei un sistem fotovoltaic? Economii și beneficii energetice într-un mod prietenos cu mediul

Introducere: În era tehnologiei și a preocupărilor pentru mediu, mulți oameni se întreabă dacă merită să investească într-un sistem fotovoltaic pentru locuința lor. Ei bine, în acest articol vei descoperi toate informațiile necesare pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. Vom explora beneficiile și economiile pe care le poți obține prin dimensionarea corectă a unui sistem fotovoltaic pentru locuința ta din București sau din împrejurimi.

Calculul economiilor: Înainte de a discuta despre economii, trebuie să înțelegem importanța dimensionării corecte a sistemului tău fotovoltaic. În cazul nostru, luăm în considerare o locuință cu o expunere solară bună, o orientare și înclinare optimă a acoperișului și un consum mediu lunar de energie electrică de aproximativ 900 kWh. Astfel, recomandăm un sistem solar de 10 kW, format din 20 de panouri solare, la un preț de aproximativ 42.000 lei, cu TVA inclus de 5%.

Vom face un calcul pesimist considerând ca un panou solar va produce undeva la de trei ori puterea lui, zilnic (adică pentru un panou de 0.545 kW consideram ca va produce 1.635 kWh zilnic) pe perioada unui an, desi in urma experienței produce mai mult! Astfel estimăm că sistemul va putea produce în medie aproximativ 930 kWh pe lună. Vom lua in calcul prețul minim al energiei electrice de pe piața de aproximativ 0,8 lei/kWh, pentru persoane fizice, știind ca acesta variază în funcție de furnizor și de opțiunile de tarifare ale contractului pana la 1.3 lei/kWh, atunci amortizarea fiind mult mai rapida. Aceasta înseamnă că vei putea economisi aproximativ 744lei lunar în facturile tale de energie electrică iar durata de amortizare a sistemului tău va fi de aproximativ 5 ani (la prețul de 1.3 lei/kWh amortizarea este de aproximativ 3 ani).

Beneficiile pe termen lung: Sistemul fotovoltaic pe care îl achiziționezi are o durată de viață declarată de producători de 25 de ani. Deși această perioadă poate părea mare, sistemul tău se va amortiza într-un interval de timp cuprins între 3 și 5 ani. După această perioadă, vei beneficia practic de energie electrică gratuită! Această economie considerabilă, alături de beneficiile aduse mediului înconjurător, ne îndeamnă să îți recomandăm cu drag achiziționarea unui sistem fotovoltaic cât mai rapid!

Rezumat: Investiția într-un sistem fotovoltaic nu doar că aduce economii semnificative în facturile tale de energie electrică, dar și contribuie la protejarea mediului înconjurător. Prin alegerea unui sistem dimensionat corect, poți obține economii lunare și amortizarea sistemului într-un interval de timp de maxim 5 ani. Mai mult decât atât, beneficiezi de energie electrică gratuită pe o perioadă extinsă de 25 de ani. Așadar, hai să începe transformarea locuinței tale într-o sursă proprie de energie regenerabilă. Firmele colaboratoare SolMart sunt aici pentru a te ghida în alegerea și dimensionarea corectă a sistemului fotovoltaic pentru locuința ta. Hai să transformăm locuința ta într-o sursă proprie de energie regenerabilă și să contribuim împreună la un viitor mai sustenabil!

(Este important de menționat că estimările economiilor și durata de amortizare sunt indicative și pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi condițiile meteo, nivelul de consum de energie electrică și costurile locale ale energiei electrice).